seizoenen

Bij Koetje Boe werken we op alle groepen met thema’s. De vier seizoenen winter, lente, zomer en herfst komen elk jaar terug als thema op onze groepen. Doordat we een groene speeltuin hebben en aan de rand van het buitengebied van Hengelo zitten, kunnen we samen met de kinderen alle seizoenen in een jaar beleven en ervaren.


In de lente en herfst gaan we er op uit naar het bos om te zien hoe de natuur verandert. De bloemetjes die beginnen te bloeien, we ontdekken hoe een rups veranderd in een vlinder, de blaadjes die veranderen en verkleuren en we gaan op zoek naar eikels, kastanjes en andere schatten van de herfst.


In de winter spelen we met de sneeuw of maken we onze eigen sneeuw met scheerschuim. We kleden ons warm aan en spelen met kou en een beetje regen buiten.


In de zomer kunnen we met water spelen in onze zandbak en dan lekker modder maken en afkoelen. We ervaren hoe koud een ijsklontje is, maar ook dat het op je warme hand gaat smelten en weer water wordt.

Tijdens alle seizoenen zorgen we ook voor de dieren op de boerderij en zien we jonge kuikentjes en jonge konijntjes en kalfjes op de boerderij.

Kinderopvang Koetjeboe Hengelo