onze visie

Visie

Koetje Boe is een kinderdagverblijf in het buitengebied van Hengelo met een unieke visie op kinderopvang. Wij onderscheiden ons nadrukkelijk van andere kinderdagverblijven. Dit komt door onze ligging in het buitengebied aan de rand van de stad Hengelo en de mogelijkheden die deze agrarische omgeving ons biedt. Hierin staan de dieren, het mogen en kunnen ontdekken van de grote groene aangelegde speelplaats en de natuur centraal. In het dagelijks werk uit zich dit in het bezoeken van de koeien, konijnen en cavia’s. Maar ook in het oogsten van groenten uit de moestuin en het beleven van de seizoenen. 

 

Bij Kinderopvang Koetje Boe laten we de kinderen genieten van het buitenleven! Dit uit zich als volgt; 

  • Bewust ervaren van de seizoenen
  • Voeren van de dieren
  • Genieten van het boerenleven
  • Ontdekken en ervaren hoe iets groeit en bloeit
Kinderopvang Koetjeboe Hengelo
Kinderopvang Koetjeboe Hengelo

Missie

De missie van Koetje Boe is het opvangen van kinderen in een omgeving die veiligheid en geborgenheid biedt en waar het kind geliefd is en gewaardeerd wordt zoals het is. De natuur en de dieren zijn de groene draad die ons daarbij dagelijks leiden. We geven kinderen hiermee een ervaring mee, we stimuleren hun zintuigen en geven kinderen op jonge leeftijd mee dat zorgen voor je omgeving erbij hoort. Het is onze ambitie om kinderen bij te brengen hoe ze de natuur kunnen ontdekken, respecteren en waarderen.

Kernwaarden

De belangrijkste kernwaarden van Koetje Boe zijn: 

Betrokkenheid. Wij willen ieder kind en ouders een welkom gevoel geven bij Koetje Boe.

Dat kinderen, ouders en leidsters zich gezien en gehoord voelen.

Respect, ieder kind is uniek. Iedere ouder en leidster ook. Wij waarderen iedereen zoals hij/zij is. 

Liefdevol, ieder kind is uniek en verdient een veilige basis. Met tijd en aandacht bouwen we aan een veilige basis. Vanuit een veilige basis kun je ontwikkelen. Zorgen voor je omgeving hoort erbij.

Aandacht, In benadering naar kinderen. Aandacht voor iedere ouder. Aandacht voor elkaar in het team. Rust in dagritme, manier van werken en in de indeling van de groep. Dit geeft duidelijkheid, houvast en structuur.